tiistai 13. maaliskuuta 2018

Geten pennut


Pennut syntyivät 9.1.2018
3 urosta ja 3 narttua


Pentublogi
(päivitetty 14.3.2018)







Tottakai Enks Oo Taikuri "Riku" 
Gaiete des Mauves Bruyeres "Gete"


Kuva: Claudia Ottka




Gaiete des Mauves Bruyeres
(D'Estaing TI x Caillou des Mauves Bruyeres)

Terveys: Lonkat C/C, kyynärät 0/0, polvet 0/0, selkä LTV0, silmät terveet
Koko: 46cm/11,5kg
Hampaat: leikkaava purenta, puuttuu yksi P2

Häntä: pitkä, ei häntämutkia
Koiranet

Gete on kasvanut pentuaikansa maatilalla Ranskassa, josta se muutti Suomeen 11-viikkoisena. Maalaistyttö on ollut alusta asti pääkaupunkiseudun vilinässä kuin kotonaan.

Gete harrastaa agilitya, tokoa ja rallytokoa. Agilityssä se on vauhdikas ja kuuma, tokossa innokas ja keskittynyt. Töitä tehdessään se keskittyy tekemiseen, ei reagoi häiriöihin ja 
vastaa haasteisiin aina työskentelemällä. Gete on arjessa hieman pidättyväinen, mutta treeneissä ihmiset eivät ole häiriöksi. Gete on aina valmis leikkimään missä tahansa ja se tarjoaa treeneissä lelujaan vieraidenkin leikittäväksi.

Geten kanssa on kokeiltu myös paimennusta ja jäljestetty. Se syttyi lampaille heti kuuden kuukauden iässä. Jäljestäessään Gete on erittäin intensiivinen ja tarkkanenäinen. Raunioille on myös päästy muutaman kerran etsimään maalimiehiä ja sekin puuha sujui loistavasti.


Kontaktinhakuisuutensa ja miellyttämishalunsa ansiosta Gete on arjessa mukava koira. Se on erittäin energinen ja aina valmis treenaamaan ja reissaamaan. Kotona se on rauhallinen, eikä vaadi jatkuvaa tekemistä, vaan lepopäivätkin sujuvat ongelmitta.





Gete on luonnetestattu pistein +127 laukausvarma, eikä se arjessakaan reagoi millään tavoin koviin ääniin (ampuminen, ukkonen, ilotulitus). Treenit sujuvat hyvin eri halleissa ja ulkona vaikka skeittirampin vieressä.

Gete on käynyt näyttelyssä kaksi kertaa tuloksina ROP ja VSP. Molemmilta käynneiltä se on saanut sertin ja toisesta näyttelystä lisäksi myös cacibin.

Geten isä on Ranskassa rotuunotettu D'Estaing, joka on työskennellyt säännöllisesti lammaslauman kanssa Pyreneillä. Se on hiljainen koira, joka paimentaa lampaita ilman haukkumista. D'Estaing on suorittanut paimennuskokeen EATT (Examen d'Aptitude au Travail sur Troupeau) arvosanalla erinomainen.

Geten emä on meillä asuvan lyhytkarvauroksen Celon pitkäkarvainen sisko Caillou. Caillou on kilpaillut Ranskassa tottelevaisuuskokeissa (Classe 1).



Tottakai Enks Oo Taikuri

(Cartouche TI x FI CH Cannelle des Hauts de Fontclaire)
Terveys: Lonkat A/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, selkä LTV0 VA0, silmät terveet
Koko: 48-49cm/15kg
Hampaat: leikkaava purenta, täysi hampaisto

Häntä: pitkä, ei häntämutkia
Koiranet

Riku on erittäin avoin ja reipas herrakoira, jonka harrastuksiin kuuluvat agility ja näyttelyt. Näyttelyistä Rikulla on yksi serti ja kolme varasertiä. Agilityssa se on innokas ja vauhdikas. Riku on osallistunut agilityn möllikisoihin ja mittausraporttikin on hankittu. Tulevaisuudessa Riku nähdään varmasti virallisissa kisoissakin lainaohjaajansa kanssa. Näyttelyissä Riku esiintyy iloisesti häntää heiluttaen ja tervehtii tuomareita ystävällisesti. Myös arjessa se on erittäin ihmisavoin ja mutkaton koira.



Kuva: Raimo Holopainen

Kuva: Claudia Ottka


Rikun isä on Ranskassa rotuunotettu Cartouche. Cartouche on edustanut kaksi kertaa Ranskaa tottelevaisuuskokeiden maailmanmestaruuskilpailuissa. Ranskan mestaruuskilpailuihin se on osallistunut kuusi kertaa ja sijoittunut aina kymmenen parhaan joukkoon. Paras sijoitus on 4. vuonna 2012. Ranskalaisten rotujen mestaruuskilpailun Cartouche voitti vuonna 2012 ja vuonna 2014 sijoitus oli kolmas. Cartouche on kilpaillut myös agilityssa.

Rikun emä Aune on harrastanut aktiivisesti pelastuskoiratoimintaa ja se on suorittanut Suomen pelastuskoiraliiton kokeista haun peruskokeen ja päiväkokeen sekä raunioiden soveltuvuuskokeen. Aune on Suomen muotovalio.



Pentue on pitkäkarvaisen ja lyhytkarvaisen muunnoksen yhdistelmä. Pennut rekisteröidään emän karvanpituuden mukaan pitkäkarvaisiksi pyreneittenpaimenkoiriksi. Mahdolliset lyhytkarvaiset pennut voidaan myöhemmin siirtää rodusta toiseen.

Pennut rekisteröidään kasvattajanimelleni Louhikorun ja ne luovutetaan maaliskuun alussa sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja pentusilmäpeilattuina. Yhdistelmä täyttää Suomen Pyreneläiset ry:n jalostussuositukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti