torstai 22. lokakuuta 2020

Torkku

Niinhän siinä sitten kävi, että myös Geten toisesta pentueesta jäi pentu kotiin. Nyt Torkku on jo vuoden ikäinen.

Pikkupentuna Torkku sai nimensä, koska se nukkui paljon ja jäi hieman jalkoihin pentuesisarusten leikeissä. Jossakin vaiheessa menin sanomaan, että jos se aikoo vain nukkua, syödä ja olla kiltti niin voisihan se ehkä tehdä sitä meilläkin. Siitä se ajatus sitten varmaan lähti. Viisiviikkoisena se oli jo erittäin hereillä ja aikamoinen riiviö ja jäi sitten kuitenkin. Edelleen Torkku nukkuu hyvin ja sikeästi. Jos uniaikaan vaikkapa ihmiset juttelevat,
 kuuluu Torkusta närkästynyttä narinaa kun sen unia häiritään.



Hereillä ollessaan Torkku on erittäin touhukas ja koko ajan tapahtuu jotain. Torkku on ollut aivan mahtavan reipas kaikkialla. Edes Helsingin päärautatieaseman vilinä ei saanut sitä hetkeksikään mietteliääksi, vaan se surffasi ihmisvilinässä iloisena häntä pystyssä. Agilitykisoissa ehdittiin talvella hengailla muutama kerta ennen koronaa. Rokotuksissa pentu pussasi ja halasi eläinlääkärin ja ihastutti hoitajia. Torkku rakastaa autoilua ja se nukkuu automatkoilla selällään niin kuin Gete ja Mimikin. Autoon Torkku jonottaa etutassut renkaan päällä ja hyppää sinne itse heti, kun häkin ovi avataan. 

Alkutalvesta Torkku ehti muutaman kerran vierailla treenihallilla. Siellä se oli heti valmis leikkimään ja moikkaili treenikavereita iloisesti. Se keksi myös ihan itse suorittaa putken ja siitä tuli hirmuinen ilohepuli. Ruuan suhteen Torkku on superahne ja palkaksi käyvät hyvin myös ruokanappulat. Ollaan päästy pistäytymään myös vieraassa treenihallissa ja sielläkin reipas pentu oli heti valmis leikkimään.

Keväällä Mimi-isosiskon kanssa metsässä juostessaan Torkku törmäsi puunoksaan ja silmään tuli sarveiskalvoon haava. Koronan takia eläinlääkärissä käytännöt olivat poikkeavat, eikä omistaja voinut olla läsnä tutkimustilanteessa. Torkku lähti häntä heiluen hoitajan mukaan. Tutkimus oli sujunut erinomaisesti pennun syödessä iloisena nameja. Haava oli sen verran iso, että muutaman päivän kuluttua tarkistettiin, että parantuminen on alkanut toivotulla tavalla. Tällä kertaa pääsin huoneen ulkopuolelta oven suusta katselemaan tutkimusta ja siellä pentu oli pöydällä rentona ja iloisena vieraiden ihmisten tutkittavana. Haava onneksi parani nopeasti.





Torkun ensimmäinen vuosi on sujunut vahvasti koronan luomissa puitteissa. Pääkaupunkiseutu pysähtyi keväällä täysin. Omiin treeneihin on päästy nyt syksyllä, mutta kaikki koiratapahtumat ja pentukoulut jäivät väliin keväältä ja kesältä väliin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti