keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Mimin pennutPennut syntyivät 23.8.2023
uros ja kaksi narttua

(Päivitetty 20.9.2023)
                           

RTK1 D’Épinette Noire Figuré Par Le P’tit Roi "Ruuti"
x
Louhikorun Oksiina "Mimi"RTK1 D’Épinette Noire Figuré Par Le P’tit Roi
(Lakha de Loubajac x D'Épinette Noire Bécot)
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Olkanivelet: terve/terve
Polvet: 0/0 (01/2023)
Selkä: LTV0 VA0
Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (06/2023)
Sydämen auskultaatiotutkimus: Ei sivuääniä, oireeton (01/2023)
MyDogDNA: prcd-PRA clear
Koko: 13kg/46cm
Koiranet

Ruuti on ihana herrasmies, joka on aina hyvällä tuulella. Se on ihmisavoin ja saattaa kahvipöydässä hypätä vieraan syliin istumaan. Ruuti on mielellään lastenkin rapsuteltavana. Ruuti on pyreneittenpaimenkoiraksi hiljainen, eikä turhia hauku. Kotiin tulevan huoltomiehenkin Ruuti ottaa vastaan äänettömästi ja häntä heiluen.

Ruuti harrastaa rallytokoa omistajansa kanssa ja sillä on alokasluokasta koulutustunnus RTK1. Tuomarit ovat kehuneet kovasti koirakon kaunista yhteistyötä. Kokeissa Ruuti ei reagoi ohjaajan jännitykseen, vaan keskittyy hienosti tehtävien tekemiseen. Ruuti treenaa mielellään myös lainaohjaajan kanssa. Myös agilitya on tehty omaksi iloksi ja Ruuti on lajista innostunut. Se on vauhdikas ja ketterä koira, jolla on jaloissa vieterit.

Treeneissä Ruutia palkataan nameilla ja sillä on erinomainen ruokahalu. Lelujen kanssa Ruuti hassuttelee kotona mielellään ja leikkimisestä olisi varmasti rakennettavissa palkka myös treeneihin.

Ruuti rakastaa autoilua, eikä muilla kulkuvälineillä liikkuminenkaan ole ongelma. Maalaispojan kanssa on mm. hurautettu junalla parin match shown jälkeen Messarin näyttelyyn. Reissuissa Ruuti syö ja nukkuu hyvin.


Kuva: TSKphoto

Kuva: Tiina Saarinen

Kuva: Johanna Kämäräinen / JOHKA photoLouhikorun Oksiina
(Tottakai Enks Oo Taikuri x Gaieté des Mauves Bruyères)
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0 (02/2023)
Selkä: LTV4 VA0
Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (02/2023)
Sydämen auskultaatiotutkimus: Ei sivuääniä, oireeton (02/2023)
MyDogDNA: prcd-PRA clear
Koko: 10kg/44cm
Koiranet

Mimi on arjessa helppo koira. Pennusta asti se on kulkenut mukana häntä heiluen paikassa kuin paikassa. Alkuvaiheessa sille tosin piti opettaa, että kaikkia ihmisiä ja koiria ei voi mennä iloisesti tervehtimään. Mimi rakastaa ihmisiä, erityisesti lapsia. Myös koirien kanssa Mimi tulee erinomaisesti toimeen. Se on sosiaalisesti taitava ja lukee hienosti tilanteita.

Mimin saalisvietti on maltillinen ja sille on ollut helppo opettaa esimerkiksi jäniksistä ja kauriista luopuminen. Mimi seurailee luontaisesti ihmistä, eikä mukana vapaana kulkemista ole tarvinut erikseen opettaa. Mimillä on reilusti miellyttämishalua ja siinä on myös paimenkoiramaista pehmeyttä.

Mimin kanssa on harrasteltu agilitya, tokoa ja rallytokoa. Myös jälkeä ja esineruutua on tehty omaksi iloksi. Mimi palkkautuu nameilla ja leluilla. Se on erittäin ahne ja aluksi treeneissä namit veivät kaiken huomion. Leluilla leikkimistä on pitänyt opettaa, mutta kun syttyminen leikkimiseen tapahtui, ovat  vetoleikit onnistuneet missä vain ja kenen kanssa vain.

Erilaisissa paikoissa ja halleissa Mimi on oma itsensä, eivätkä vieraat paikat vaikuta sen toimintakykyyn. Käsittelytilanteet eläinlääkärissä tai näyttelyissä ovat  mukavia seurustelutilanteita ihanan ihmisen kanssa, eikä niitä ole tarvinut erikseen harjoitella. Hoitotoimenpiteet ovat sille kivoja huomiohetkiä ja kynsien leikkauskin sujuu rennosti pötkötellen. Kotona Mimi on rauhallinen ja laumakoirana se on loistava, koska sillä ei ole minkäänlaista tarvetta resurssien puolustamiseen. Puruluita voi syödä pikkusiskon kanssa samassa koirapedissä pötkötellen, eikä ihmisen huomiostakaan ole tarvetta kilpailla.Kuva: Joni Laakso
Yhdistelmän sukusiitosaste on kuudella polvella 0,29% ja kahdeksalla polvella 0,67%. Väreiltään pennut tulevat olemaan mustia tai harmaantuvia mustia ja myös fawn väri on mahdollinen.

Lisätietoja pentueesta:

louhikorun@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti